Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@14:03:34 GMT

رونمایی از 2 سامانه الکترونیک شاخص در سالی که گذشت

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۶۴۳۶۳

رونمایی از 2 سامانه الکترونیک شاخص در سالی که گذشت

مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن جزییات دو دستاورد شاخص این بانک طی یک سال گذشته را تشریح کرد.

 

به گزارش  گروه بانک و بیمه پول نیوز ، ساسان شیردل، در تشریح یکی از دستاوردهای مهم بانک مسکن در راستای تحقق اهداف الکترونیکی شدن تمام خدمات بانک و حرکت به سمت بانک دیجیتال، به موضوع راه‌اندازی سامانه درخواست الکترونیک تسهیلات بانک مسکن اشاره و خاطرنشان کرد: برای ارائه خدمات الکترونیک به مشتریان، همواره دو محدودیت وجود داشته که یکی ناظر بر محدودیت «احراز هویت» و دیگری «عدم امکان انکار امضای دیجیتال» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین خاطر بانک مسکن از سال گذشته بستر امضای دیجیتال را در بانک مسکن پیاده کرد و حتی به عنوان اولین بانک در کشور، برخی کاربردهای داخلی را روی این زیرساخت پیاده کرد.

وی با بیان اینکه در ماه‌های آتی بستر استفاده از امضای دیجیتال برای مشتریان بانک مسکن نیز میسر خواهد شد و بانک مسکن در این زمینه پیشتاز بوده است، گفت: تا زمانی که این دو محدودیت وجود دارد، نمی‌توان تمام فرآیند تسهیلات‌دهی را الکترونیکی کرد، اما بانک مسکن بستر ثبت درخواست الکترونیک تسهیلات را در اغلب عقود فراهم کرده و در آینده نزدیک با رفع این محدودیت‌ها نیاز به مراجعه حضوری به بانک برای دریافت این خدمت صفر خواهد شد.

شیردل با بیان اینکه سامانه درخواست الکترونیک تسهیلات بانک مسکن همزمان با اوج‌گیری شیوع کرونا از ابتدای امسال راه‌اندازی شد و با استقبال مشتریان این بانک قرار گرفت، گفت: تا کنون حدود 26 هزار نفر از مشتریان بانک مسکن از این طریق تشکیل پرونده داده‌اند و فرایند پرداخت تسهیلات آنها در دستور کار شعب قرار گرفته است.

مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن خاطرنشان کرد: بانک مسکن برای اولویت‌بندی الکترونیکی کردن خدمات، این موضوع را مد نظر قرار داد که مشتریان بیشتر برای دریافت چه نوع خدماتی به شعب مراجعه می‌کنند و زمان بیشتری را در شعب صرف می‌کنند. از این رو بحث دریافت تسهیلات در اولویت قرار گرفت، چراکه پردردسرترین و پرترددترین خدمتی است که مشتریان از این بانک دریافت می‌کنند.

شیردل در خصوص نحوه استفاده از این سامانه توضیح داد: متقاضیان دریافت تسهیلات می‌توانند تمام فرآیند ثبت‌نام خود و بارگذاری مدارک شخصی و ملکی را از طریق مراجعه به سامانه مذکور در درگاه بانک مسکن به نشانی http://Bank-maskan.irدریافت و شعبه مدنظر خود را نیز انتخاب کنند. در گام بعدی شعبه نسبت به بررسی مدارک اقدام کرده و اگر نقصی وجود داشته باشد به مشتری اعلام می‌کند تا این نقص نیز برطرف شود. در نهایت پس از طی فرآیند استعلامات، مشتری با یک بار مراجعه به بانک می‌تواند فرآیند دریافت تسهیلات را تکمیل کند.

به گفته وی، بانک مسکن تعامل با سایر دستگاه‌های مربوطه برای استعلامات اسناد و مدارک قانونی را از مدت‌ها پیش آغاز کرده و بنا دارد از طریق گذرگاه ملی که دولت در حال راه‌اندازی آن است، این مساله را دنبال کند تا به سمتی حرکت کنیم که اصلا نیازی به ارائه اصل مدارک وجود نداشته باشد. البته این موضوع وجوه برون‌سازمانی هم دارد و صرفا به عملکرد و امکانات بانک مسکن وابسته نیست و نقش دستگاه‌های دولتی در این زمینه در عمل به تکالیف در قبال الکترونیکی شدن خدمات غیرقابل انکار است.

مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن در ادامه این گفت‌وگو یکی دیگر از دستاوردهای شاخص بانک طی یک سال اخیر را راه‌اندازی نسخه جدید همراه‌بانک با ویژگی‌های منحصر به فرد عنوان کرد که تسهیل‌گر ارائه خدمات غیرحضوری به مشتریان بوده و تجربه کاربری لذت‌بخشی مبتنی بر مفاهیم روز بانکداری الکترونیک برای مشتریان فراهم کرده است.

شیردل با تاکید بر اهمیت مفهوم «Omni Channel» و ایجاد تجربه کاربری یکسان برای مشتریان در درگاه‌های مختلف اعم از همراه‌بانک و اینترنت‌بانک، گفت: بانک مسکن در نسخه جدید همراه‌بانک این مفهوم را مبنا قرار داده و اکنون مشتریان در زمان استفاده از یکی از این دو درگاه، تجربه کاربری یکسانی خواهند داشت.

وی ادامه داد: در هنگام استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن همراه، استانداردهای یکسان و پذیرفته شده‌ای رایج است که مشتریان بانکی نیز انتظار دارند با همین استانداردها خدمات خود را از نرم‌افزارهایی نظیر همراه‌بانک دریافت کنند و این موضوع در نسخه جدید همراه‌بانک مسکن کاملا مصداق دارد؛ به نحوی که حتی ظاهر کاربری، نحوه اخذ اطلاعات، آلارم به‌روزرسانی و نظایر آن نیز در این نسخه دیده شده است.

وی با بیان اینکه همراه‌بانک جدید مسکن به سیستم خوانش شماره کارت از طریق دوربین (OCR) مجهز است، گفت: علاوه بر این امکاناتی نظیر تشخیص هویت بایومتریک با استفاده از اثر انگشت مشتری در این نرم‌افزار پیاده شده و در مجموع تلاش شده ارائه خدمات به مشتریان بانک مسکن از طریق این درگاه تسهیل شود.

به گفته شیردل، در نسخه جدید همراه‌بانک برای مشتریان حقوقی به ویژه مشتریان بانکداری شرکتی نیز خدمات ویژه‌ای پیش‌بینی شده است تا از میزان مراجعات غیرضروری به شعب به میزان قابل توجهی کاسته شود.

وی وعده داد به تدریج تا پایان امسال سرویس‌های متنوع و جدیدی روی همراه‌بانک پیاده شود که از آن جمله می‌توان به احراز هویت از طریق تشخیص چهره و نیز پیاده‌سازی الزامات هویت بصری و دسترس‌پذیری مشتریان نابینا از طریق ابزارهای صوتی اشاره کرد

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تسهیلات بانک مسکن هفته دولت بانکداری اسلامی پول نیوز همراه بانک نسخه جدید همراه بانک برای مشتریان مشتریان بانک بانک مسکن راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۴۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟

با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خصوص توافق ارائه تسهیلات ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در حوزه مسکن که مقرر بود با واسطه بانک مسکن انجام شود، این بانک همچنان اقدامی در جهت اجرا انجام نداده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود چهار ماه قبل توافق‌نامه‌ای بین بانک مسکن و صندوق توسعه ملی به امضا رسید که براساس آن امکان تخصیص تسهیلات ارزی تا سقف دو میلیارد دلار برای پروژه‌های تامین مالی حوزه مسکن فراهم شد.

با وجود اینکه مدت‌ها از امضای این قرارداد می‌گذرد، خبری از اجرای آن و تعریف پروژه‌ها برای تخصیص تسهیلات ارزی نیست. پیگیری‌ها از صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که این صندوق قرارداد مربوط را از سمت خود امضا و برای بانک مسکن ارسال کرده است. با این وجود همچنان اقدامی از سوی این بانک انجام نشده است.

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

بر همین اساس نیز هنوز خبری از اقدام در راستای تحقق ارائه تسهیلات ارزی خبری نیست. برخی کارشناسان علت این تعلل بانک مسکن را ناآشنایی این بانک با حوزه تسهیلات ارزی و عدم تعریف پروژه معتبر می‌دانند.

ناگفته نماند که صندوق توسعه ملی بانک ارائه دهنده تسهیلات را به عنوان ضامن وام در نظر می‌گیرد و اگر وام گیرنده نتواند اقساط ارزی خود را به موقع پرداخت کند خود بانک مسئولیت آن را برعهده خواهد داشت. بر همین اساس نیز بود که در سال گذشته صندوق توسعه ملی بخشی از سهام بانک سینا در تملک کرد.

با توجه به این تجربه شاید غیرطبیعی نباشد که بانک مسکن هنوز اقدام عملی انجام نداده است. با این وجود این موضوع تنها یک سناریو است و خود این بانک باید در خصوص علت عدم اجرای قرارداد با صندوق توسعه ملی شفاف‌سازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟